Sportweek 2024

22-26 juli

Youth for Christ organiseert samen met verschillende kerken een Sport- en spelweek om kinderen en jongeren in Emmeloord een leuke vakantieweek te bieden en zo iets van het Licht van Jezus te laten schijnen.

In de 1e week van de zomervakantie (22-26 juli) willen we in de Sterrenbuurt en de Zuidert deze week organiseren. Voor de  sportweek zoeken we jongeren van 16 jaar en ouder die open staan voor een intensieve, inspirerende en uitdagende ervaring. Als je meedoet zal jij je geloof verdiepen en beter leren uitdragen doormiddel van sport, spel, knutsels, verhalen, sketches en getuigenissen. Je zult ontdekken dat God jou gebruikt om Zijn Liefde door te geven. Je trekt op met een toffe groep leeftijdsgenoten die je in korte tijd goed leert kennen en waarmee je een onvergetelijke week zult hebben.

Om goed voorbereid aan de slag te gaan organiseren we in mei en juni een aantal voorbereidingsavonden. Hier ontmoet je alvast je team en gaan jullie bezig met de voorbereiding van het programma. Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om voorafgaand, van 17-20 juli, mee te doen aan de Schellerberg conferentie in Zwolle. Dat is een conferentie die helemaal is bedoeld om jou – en allemaal andere jongeren – toe te rusten voor deze Sport- en spelweek. Een bijzonder mooie en leerzame ervaring! Tevens bieden we je tijdens de Sportweek de optie om in een gastgezin te overnachten. Zodat jij even helemaal ontzorgd wordt en je volledig kan focussen op God, de kinderen en je team. Zowel de conferentie, als het overnachten in een gastgezin, zijn niet verplicht, maar raden we je wel sterk aan.

Heb je vragen? Klik hier voor het contactformulier.
Ik heb nu zelf 3 jaar meegedaan aan de sportweek vanuit het Heelal. Het is erg waardevol om mee te doen en ik merkte dat het mij veel voldoening gaf, omdat je merkt dat je iets voor de mensen in de wijk kan betekenen. Ook is het leuk om mee te doen aangezien je allerlei leuke mensen ontmoet waarmee je er samen voor gaat. De conferentie van vorig jaar heb ik ook erg als waardevol ervaren. Ik zou iedereen aanraden om mee te doen!
Jonathan Zondag - Teamleider sportweek 2022

Word jij ook enthousiast van de Sport en spelweek? Ben je 16+ en beschikbaar van 22-26 juli? Doe dan mee! Meld je vóór 1 mei aan via onderstaande knop.

Voor meer informatie kun je ook terecht bij één van ons:

  • Jongerenwerkers Heelal heelal@yfc.nl
  • Tirsa Bolks (ZuidZoekt & VBG de Fontein) 06 30379466
  • Irene Holsappel (CGK de Hoeksteen) 06 38465862
  • Frank van Pijkeren (GKv Pro Rege) 06 28345871
  • Nico Ephraim (PGE Nieuw Jeruzalemkerk) 06 22445050
  • Sjaak Biewenga (NGK de Rank) 06 28143604
Ik doe mee!

Sportweek 'light' versie

Heb jij wel hart voor God, voor kinderen en voor sport, maar kun je jammer genoeg niet de hele periode? Doe dan mee met de light versie. In deze versie draai je mee met het (kern)sportteam en word jij als teamlid ingezet wanneer je kan en waar dat nodig is. Je proeft dus wel een stuk van de sfeer en je mag ook echt iets bijdragen aan de kinderen in de wijken. We zijn hard opzoek naar jongeren dus als jij een deel van jouw week beschikbaar bent, geef je dan ook op! Wij nemen contact met je op om verder door te spreken over het hoe, wat, waar en wanneer.