Missie & visie

Onze missie

Heelal staat voor het bieden van een veilige plek aan jongeren tussen de 12 en 24 jaar in de Noordoostpolder, waar elke bezoeker wordt gekend, gewaardeerd en gerespecteerd. We bieden ontspannings- en verdiepingsmomenten tijdens inloop, doelgroep-specifieke activiteiten en workshops waarin jongeren zichzelf en hun talenten mogen ontdekken.

Onze visie

Heelal gaat voor het investeren in de sociale, emotionele, fysieke en geestelijke stabiliteit van jongeren. Dit bereiken we door het aangaan, onderhouden en verdiepen van betekenisvolle en vertrouwenswaardige relaties met jongeren. Zo ontdekken jongeren dat ze geliefd en gewaardeerd zijn en worden ze in staat gesteld bij te dragen aan de stabiliteit van anderen in hun omgeving. We geloven dat God wil dat wij leven in een liefdevolle relatie met Hem, maar ook met andere mensen om ons heen. Vanuit deze levenshouding zien we om naar jongeren en willen we in hen investeren.

Geschiedenis

In 2008 is Heelal gestart vanuit de wens om een plek en activiteiten te bieden voor jongeren uit Emmeloord en omgeving. Dit initiatief is opgepakt door de organisatie Operatie Mobilisatie. Sinds 2013 is jongerencentrum Heelal een stichting. In 2018 zijn we onderdeel geworden van stichting Youth for Christ Nederland en is de naam gewijzigd in stichting Youth for Christ Emmeloord. Deze stichting wordt bestuurd door een lokaal bestuur.