Teenage life

Druk van ouders en vrienden. Verwachtingen waar je aan moet voldoen en wat wil je zelf? Over deze thema’s hebben jongeren van Heelal opgetreden met een theatervoorstelling. We werkten hiermee samen met het jongerenwerk van Carrefour en theaterdocent Laura.

De jongeren die deelnamen hebben daar een certificaat gekregen van Maatschappelijke Diensttijd.

In 10 avonden is de musical geschreven, ingestudeerd en opgevoerd. Daarbij kregen we hulp van een theaterdocent. Wat een feest was het: zien hoe jongeren opbloeien, hun talenten ontdekken, samen lachen en angsten overwinnen. Hoe ze ontdekken dat iéders talent iets toevoegt: de één kan zingen, de ander gitaarspelen, een andere jongeren is een ster in bemoedigen, de ander neemt de leiding en weer iemand is een enorm theatertalent. De coördinator van Carrefour zei dat het haar zo opviel dat al die jongeren met een verschillende achtergrond zo vanzelfsprekend met elkaar omgingen. Er wordt geen aandacht gericht op wat afwijkend is, maar ieder mag zichzelf zijn. Dat werkt normaliserend.

De uitvoering was op 2 maart in het cultuurbedrijf. De zaal zat vol met ouders, opa’s en oma’s en vrienden.

Er wordt al gesproken over een deel 2!