Sportweek 2022

Dankbaar kijken we terug op een prachtige sportweek in de wijken Revelsant en de Zuidert. Dankzij de inzet van veel vrijwilligers en jongeren hebben we de kinderen in deze wijken een mooie en ontspannen week mogen bieden.

De sportweek begon voor het sportteam op 13 juli op de Schellerberg conferentie! Waar we 3 dagen werden opgebouwd en voorbereid op de sportweek. Op zondag gingen we met het sportteam langs een drietal kerken in Emmeloord waar de sporters gezegend werden voor de week. Op 18 juli ging het sporten in de wijken dan echt van start!

De ochtenden begonnen met toerusting en gebed om zo steeds samen als sporters stil te staan bij het Jezus’ liefde en daaruit te delen. Elke middag gingen we de wijken in om te sporten en spelen met de kinderen. En na een heerlijke warme maaltijd, verzorgt door vrijwilligers, gingen we ’s avonds nogmaals naar Revelsant om met de oudere jongeren (12+) te sporten. Per wijk kwamen er elke dag tussen de 25 en 50 kinderen meedoen.

De eerste dagen was het erg warm (tot 35 graden), te warm om druk te sporten. Maar wel heerlijk om met water te spelen. Een grote zeepbaan op dinsdagmiddag was het hoogtepunt. Het zorgde voor de nodige verkoeling en voor veel plezier. De 2e heft van de week, toen de temperatuur iets gezakt was, hebben we veel gevoetbald en diverse spellen gespeeld zoals levend Stratego. Daarnaast was er elke middag een workshop. Daarin hebben we bijvoorbeeld de verdedigingssport Hapkido geleerd. Gaaf om te leren hoe je jezelf kan beschermen als je vastgepakt of aangevallen wordt. Ook was er elke dag een tafel waar lekker geknutseld kon worden en waar je kon worden geschminkt. Geregeld schoven daar ook ouders van kinderen bij aan om even een praatje te maken of een kopje koffie te drinken. De laatste dag hebben we de sportweek afgesloten met een grote stormbaan en een pannenkoekenfeest.

In de loop van de week hebben we veel kinderen en jongeren beter mogen leren kennen. Er waren gesprekjes over waar zij mee zitten in hun leven en soms ook over het geloof. Als leden van het sportteam konden we zo uitdragen waarom we ons inzetten voor deze sportweek. Ook werden in de pauzes geregeld geloofsgetuigenissen gegeven en hebben we aan de hand van enkele Bijbelverhalen spelletjes gedaan en gesproken over belangrijke thema’s als ‘Liefde’ en ‘Geduld’.

Het was een prachtige week. Super om te zien hoe enthousiast de kinderen waren en hoe snel je een band opbouwt. Ook voor ons als team was het een fantastische en leerzame ervaring. Het is mooi om op deze laagdrempelige manier tot zegen te kunnen zijn voor Emmeloord en de liefde van Jezus uit te delen.

Groot is onze dank voor iedereen die heeft gesteund in het organiseren van de sportweek. De financiën, de gastgezinnen, de lunch, het avondeten, de pannenkoeken voor het slotfeest en meer, het is allemaal door de kerken verzorgd. Hierdoor konden we als sporters helemaal gericht zijn op de kinderen in de wijken. Bijzonder mooi ook hoe dit als gezamenlijke kerken is opgepakt middels het ondersteunde kerkenteam. Het project is ondersteund door: PGE Nieuw Jeruzalemkerk, VBG de Fontein, CGK de Hoeksteen, GKv Pro Rege en NGK de Rank.

We zien het als een voorrecht dat we met uw steun zo’n prachtig project kunnen draaien en we hopen er volgend jaar weer samen te staan! Wilt u in de tussentijd blijven bidden voor de mensen in de wijken, voor het missionair werk van ZuidZoekt en voor het jongerenwerk van Heelal? Uw steun, ook door gebed, is onmisbaar voor ons.