Sportweek 2021 #YouRock

17 sportieve tieners, twee wijken vol kinderen, enthousiasme en leuke spellen: de ingrediënten voor een fantastische sportweek in de Zuidert en Revelsant. Voetbal, volleybal, levend stratego, elke dag toneel en afsluitend een stormbaan en pannenkoekenfeest.

Samen met kerken in Emmeloord en ZuidZoekt hebben we ook dit jaar weer een mooie sportweek kunnen organiseren. Zaterdag 10 juli zijn we met de sportvrijwilligers begonnen met teambuilding, Bijbelse toerusting en gebed. Zondag ochtend zijn we langs de Fontein, de Rank en de Hoeksteen gegaan om een zegen mee te krijgen voor de week en om toegerust te worden. Vanaf maandag begonnen we dagelijks met toerusting en gebed, waarna we het middagprogramma voorbereidde. Na de lunch splitste de groep en gingen we richting de wijken Revelsant en Zuidert.

We bidden samen, waarna we snel opbouwden en van start gingen met de activiteiten voor de kinderen. Voetbal was favoriet, maar ook levend stratego was gewild. Daarnaast konden de kinderen andere spellen doen, knutselen en werden en er door de week heen workshops gegeven; voetbal, dansen en kickboksen.

In de loop van de week zagen we dat de jongeren groeiden in het spreken over hun geloof. En dat bij sommige kinderen in de wijk ook de interesse groeide om meer over Jezus te leren. Tijdens het toneelmoment, speelden Sem en Saar elke dag een stuk waarbij Saar opzoek was naar een goede vriend. Sem vertelde hoe zijn goede Vriend was liet zo zien wie Jezus is en wie Hij ook voor de kinderen wil zijn. De laatste dag hebben we de sportweek afgesloten met een grote stormbaan en een pannenkoekenfeest. Dank voor de honderden pannenkoeken die voor ons gebakken zijn.

We kijken met dankbaarheid terug op de week, het was genieten!