Koningsdag 2021!

Oud Hollandse spelletjes, tompoucen, oranje kleding en een stralend zonnetje waren dé ingrediënten voor een mooie Koningsdag bij Heelal.

Omdat er dit jaar niet veel te doen was voor de jongeren op Koningsdag besloten we Koningsdag bij Heelal te vieren met oud Hollandse spelletjes en heerlijke oranje tompoucen. Jongeren konden zich inschrijven met hun team van 4 en vervolgens spellen tegen elkaar doen. Spijkerpoepen, zaklopen, blik gooien, stelten lopen en het kazenspel ontbraken niet op deze dag. Na elk gewonnen spel kreeg de winnaar hun team naam als lootje in een pot. Tegen het eind van de dag trokken we twee team namen uit de pot. Deze teams konden elkaar nog eenmaal uitdagen voor het grote finale spel om de hoofdprijs te bemachtigen. De strijd ging gelijk op bij het blik gooien en eindigde in een gelijk spel. Daarna daagden de teams elkaar uit voor een potje Kubb. Dit spel werd gewonnen door team HKBM. Zij gingen naar huis met een mooi oranje prijzen pakket.

Het was een prachtige dag, waarop veel gelachen is, met water gegooid en zowel gewonnen als verloren werd. Jongeren vanuit verschillende culturen genoten samen van de oud Hollandse spellen. Mooi hoe Koningsdag op deze manier verbindend kan werken!