Sportweek 2020 #jebentnietinjeeendje

8 Sportieve tieners, een wijk vol kinderen, tropische hitte: de ingrediënten voor een fantastische sportweek bij buurthuis Revelsant. Waterspellen, voetbal, volleybal, een buikschuifbaan , elke dag een Bijbelverhaal uitgebeeld door middel van toneel en afsluitend een pannenkoekenfeest.

Samen met kerken in Emmeloord hebben we een toffe sportweek aan kunnen bieden in de laatste week van de zomervakantie. Het thema van de sportweek was #jebentnietinjeeendje. Dit was in vervolg op de actie van Youth for Christ aan het begin van de corona tijd. Met die thema wilden we de kinderen en jongeren laten zien en merken dat ze niet alleen zijn, dat ze kostbaar zijn, onmisbaar en dat we elkaar nodig hebben.

De maandag en elke ochtend zijn we met de sportvrijwilligers, dit waren jongeren uit kerken, gestart met Bijbelse toerusting, samen bidden en teambuilding. In de loop van de week zagen we dat de jongeren groeiden in het spreken over hun geloof. Daarna werd in groepjes het middagprogramma bedacht: de spellen en het Bijbelverhaal.

Rond 13 uur kwamen we bij het buurthuis aan. Vanaf de 2e dag stonden daar al groepjes kinderen te wachten op ons. Snel bouwden we op en gingen daarna met de kinderen spelen. Voetbal was favoriet bij de jongens, met de andere kinderen gingen we knutselen, dansen of waterspelletjes doen.

Super om te zien hoe enthousiast de kinderen waren, hoe snel de kinderen zich aan de sportvrijwilligers hechtten en hoe de jongeren als rolmodellen optraden. Tegelijkertijd waren de jongeren ook onder de indruk van hoe sommige van deze kinderen opgroeien en hoe ouders met hun kinderen omgaan.

Na een dik uur sporten was het tijd voor drinken, lekkers en een Bijbelverhaal. Onder andere het verhaal van Zacheus, het verloren schaap en de Heilige Geest werd aan de kinderen verteld, uit de kinderbijbel en uitgebeeld door een stukje drama.

De laatste dag hebben we de sportweek afgesloten met een pannenkoekenfeest. Dank voor de honderden pannenkoeken die voor ons gebakken zijn. Na een toffe afsluiting met het team maken we plannen voor een sportief vervolg!